вівторок, 16 серпня 2011 р.

Бібліотека-філія с.Черна

    Бібліотека філія с.Черна є важливим осередком культури на селі, що безоплатно надає користувачам не лише інформаційні послуги, але й сприяє розвитку інтелектуального та творчого потенціалу особистості, організації спілкування, відпочинку та розваг. Бібліотека, втілюючи оригінальні культурно-дозвіллєві програми, організововує кружки і клуби за інтересами, диспути, презентації, читацькі конференції, тематичні вечори, творчі зустрічі, круглі столи сприияють створенню оптимальної інфраструктури для організації відпочинку, а також сприяють запитів користувачів з урахуванням потреб сучасного українського суспільства.

     Створення Інтернет-центру в нашій бібліотеці забезпечило відкритий обмін інформацією шляхом надання можливості користування світовою мережею. Завдяки Інтернет-центру покращився доступ до інформації, збільшився потенціал бібліотеки в наданні різноманітної оперативної інформації. Ресурси Інтернету допомагають задовольнити найрізноманітніші запити читачів на інформацію, в тому числі і на ту, що відсутня в бібліотеці. Використання мережі Інтернет сприяло заповненню лакун на відсутню у книгозбірні літературу.. Основними користувачами є представники різних професій: вчителі загально-освітніьої шкіли, учні, студенти, , робітники, службовці, безробітні,пенсіонери. Можливості Інтернету найбільш активно використовуються з метою інформування фахівців, працівників культури, освіти, медицини, органів місцевого самоврядування. Тематика запитів відвідувачів найрізноманітніша: освіта, стан економіки, пошук роботи, новини, підготовка до навчального процесу, політичний устрій в Україні, спорт, погода та інше. Найбільше звернень за інформацією є з питань права, економіки, екології, політики, пошуку роботи, адреси навчальних і лікувальних закладів.
         Інформація з мережі Інтернет допомагає вдосконалювати кваліфікацію працівників. Завдяки Інтернету значно покращили репертуар художньої самодіяльності сільського будинку культури підвищують свій фаховий рівень.Студенти, учні використовують Інтернет для пошуку інформації для курсових, рефератів, контрольних робіт.
         Так, для учнів школи були проведені інтернет-урок «Вивчаємо комп’ютерну абетку», інформаційну годину «Використання ресурсів Інтернету в підготовці уроків». Для вчителів видано вебліографічні списки «На допомогу педагогу
»







      З випускниками шкіл проведено практичні заняття Навчання користувачів проводиться як індивідуально, так і групами. З кожним новим користувачем проводиться консультація, під час якої користувача знайомимо з правилами користування Інтернет-центром. Надається допомога при пошуку інформації в Інтернеті, при роботі з сервісами мережі.«Використання Інтернет-ресурсів для підготовки до зовнішнього тестування». За допомогою Інтернету випускники мали змогу ознайомитись із результатами тестування. Абітурієнти мали змогу дізнатись інформацію про вступну кампанію на сайтах навчальних закладів України. Працівники Інтернет-центру проводять віртуальні подорожі, Інтернет-екскурсії.

     Особливим попитом в бібліотеці користується скайп, так як багато наших односельчан знаходяться на заробітках закордоном.


Немає коментарів: